ICE ICE baby

Toppar med 275km/h förbi små städer och skogar på väg ner till Freiburg (!) från Köln. Det är fritt att åka ICE med InterRail och för 4 euro får man en platsbiljett. Extra tillägg för plats behöver man ofta inte, dessutom står det ovanför varje säte på vilken sträcka som stolen är reserverad. Varför fungerar inte det på Öresundstågen eller på något av de andra tågen i Sverige? På den köpta biljetten står förresten både den perrong som tåget avgår från och anländer till.

Medans jag funderar knaprar jag på en choklad, Qualität im Quadrat (quiz…) och dricker en ombordköpt kaffe som kostade way för mycket. Än värre var språkförbistringen som gjorde att serveringen tog växeln som dricks. Nåja, det var en stor mugg iallafall, 0,3 liter exakt, det står på muggen, ska inte SJ också vara lite mer exakta?

Ofta visar ICE-tågen bara hastigheten när det går fort, men ibland även under acceleration. Också det en liten funktion som åtminstone gör mig lite mer nöjd med resan. Mer info till passagerarna helt enkelt! Likt Sverker i PLUS muttrar jag något om ”för en trevligare resa” medans det svenska infosystemet åker i sin egna soppåse…

Av: Karl Rüter

Annonser

6 kommentarer

Filed under järnväg, kollektivtrafik, tåg, Tyskland

6 responses to “ICE ICE baby

 1. David

  Det där med att spårnumret anges är ju fantastiskt…och fantastiskt tysk.

 2. karlr

  Om man inte åker ICE så har de en manuell version av platsbokningsvisningen. Personalen har satt ut små lappar i hela tåget, en för varje reservation. Också rätt ordningssamt…?!

 3. Jonas

  ”Qualität im Quadrat”… vad är det med tyskarna och deras klatschighet? Detta ska man leva med i ett helt år? För länge sen hittade jag en intressant bild över Öresundsbrons tänkta dragning, från 70-talet. Överraskningar väntar, bara jag kan få in den i datorn. Ska gå och leta rätt på den på orkanen i eftermiddag.

 4. karlr

  När vi var där körde Rittersport en drive med klatchiga reklamer, så du vet vad du har att vänta dig… Jag tror du överlever. Du schaffts es!
  ser fram emot en alternativ Öresundsbro. Var det fyrspår på den månne?

 5. David Lindelöw

  Den bron kanske gick mellan Field’s och Väla? Hade ju skapat väääldigt positiva effekter.

 6. karlr

  Ungefär som linbanan mellan Heron City och Centrum Skärholmen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s