Bostadsbrist-journalist

Räcker det nu? Det verkar så, trots att priserna faktiskt sjunker. (Det är ju helt vedertaget att skriva så talspråksdoftande när det gäller bostäder.) Senaste tiden tycker jag mig ha märkt flera tecken på att Stockholms bostadspolitiska motståndsrörelse har fått nog. Mina argument är som följer.

  1. Det arrangeras under vintern flera demonstrationer mot utförsäljning och ombildning av stadens hyresrätter.
  2. En avlägsen bekant har gått med i Facebok-gruppen ”Hjälp Mats hitta en lägenhet!”. Mats skriver att ”Desperata tider kräver desperata åtgärder, och med en nyfödd beslutsamhet kavlar jag upp ärmarna och skapar en facebook-grupp!”.
  3. Paloma Vangpreecha har i Dagens ETC skrivit en fantastisk bostadsansökan som samtidigt är en debattartikel. Hon berättar om konstiga andrahandsuthyrningar och visningar värdiga en egen kortfilm: ”En konstnär hyr ut sin lägenhet i Gröndal i andra hand. Kön ringlar sig ut i porten innan klockan visar utsatt tid. När dörrarna öppnas kliver vi alla in. Men möts av en röra utan dess like. Det ligger en potta i hallen tillsammans med lite köksredskap. Det är mörkt och murrigt och helt överbelamrat. I vardagsrummet sitter konstnären med ett vitt ark framför sig. Intresserade kommer fram till honom och får skriva en intresseanmälan. Det är som en audiens hos påven.”

Jag var i helgen på min första borättsvisning. Stammarna var inte bytta. Det hade nog både Mats och Paloma accepterat.

Av: David Lindelöw

Lämna en kommentar

Under bostadsbrist, bostadsrätt, Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s