Ett steg bakåt mot Norge

Det skulle kunna vara vilken svensk kommunfullmäktige som helst, eller i alla fall vilken som helst som känner att Orten inte riktigt hänger med i konjunktur- tåget. Just i detta fall är det Ängelholm.

Jag tror bakgrunden är följande:

Möte på stadshuset om Region Ängelholm-Båstad 2020, eller vad de inhyrda konsulterna valde att kalla det. Stämningen är lite lätt nervös, ingen har kommit på en Enterprise Solution som kommer att locka investeringar till Bygden. En av konsulterna tänker att det nog inte är rätt läge att börja prata om the creative class. Vad ska då lyfta stan? Det kanske inte räcker med Rosfestivalen. Efter några tysta, pinsamma sekunder utbrister en kaffesugen folkpartist: ”Vi kan ju starta en flyglinje till Oslo!”

Det sista om Oslo är tyvärr sant, kommunen ska undersöka om det blir lönsamt.

(Man ska komma ihåg att Ängelholm är en kommun som ligger längs Västkustbanan. Samma Ängelholm ligger också nära en framtida tågtunnel mellan Helsingborg och Helsingör. Denna tunnel är en del av järnvägssatsningen Europakorridoren, som kommer att placera staden mycket närmre exempelvis Danmark och Tyskland.)

Av: David Lindelöw

Annonser

3 kommentarer

Filed under flyg, infrastruktur, politik, regionförstoring, samhällsplanering, Skåne, tåg

3 responses to “Ett steg bakåt mot Norge

  1. de planerar även lite waterfront development i Äholm. Tänka sig, då får de kanske rika norrmän som kan bo vid en svensk å, och samtidigt ha ”nära” hem! Succé

  2. karlr

    Är det kommunen som ska driva linjen mellan OSL och AGH (hehe), det kommunala lågprisflygbolaget Ängelholm Flyg&Far KB -”vi flyger för skattebetalarnas pengar”?

    Vidare planerar kommunen för utbyggnad av småhus kring den nedlagda flygflottiljen F10, som ligger vid just flygplatsen. där man har/ska placera småskola/dagis/gymnasium. Hade mani nte velat lägga detta lite längre från ngt så bullrande som en flygplats ifall man ska fundera på att utöka trafiken därifrån?

  3. Pingback: Flyga med kommunen « Betongelit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s